Private Residence / Thomas Shafer Architects

first_img United States “COPY” Houses “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/260331/private-residence-grunsfeld-shafer-architects Clipboard ArchDaily Architects: Thomas Shafer Architects Photographs CopyHouses•United States Private Residence / Thomas Shafer ArchitectsSave this projectSavePrivate Residence / Thomas Shafer Architects CopyAbout this officeThomas Shafer ArchitectsOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesUnited StatesPublished on August 04, 2012Cite: “Private Residence / Thomas Shafer Architects” 04 Aug 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?私人住宅 / Grunsfeld Shafer Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/260331/private-residence-grunsfeld-shafer-architects Clipboard Photographs:  Steve Hall/Hedrich BlessingText description provided by the architects. Rigorous parameters dictate the design of this weekend residence, an architecturally distinguished one-level house for a multi-generational family.  As a counterpoint to the owners’ high-rise lifestyle, the home accommodates an abundance of family and guests and offers immediate access to the land. It is also serene, comfortable and secluded. The owners can re-energize from city life, enjoy intimate landscape views from every room and roam the grounds.Save this picture!© Steve Hall/Hedrich BlessingRecommended ProductsWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsDoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumLightsVibiaCeiling Lights – BIGThe structure is a simple configuration of three contiguous pavilions of varying heights, each housing different functions.  But all offer light-filled living spaces with significant volume to heighten the airy nature of the home. The design reflects the family’s desire to provide an epicenter for action; access the outdoors from multiple spaces; provide room for family interactions at the pool, play areas and central fireplace; have private spaces for intimate activities such as reading; and embrace sustainable initiatives.To these ends, the design features: A 6500 sq. ft. floor plan that is precisely sited to maximize daylight, sightlines and ventilation and allows visual and physical access to the rolling acres. Save this picture!© Steve Hall/Hedrich Blessing Eco-friendly solutions that include a geothermal heating and cooling system, high-efficiency foam insulation, Low-E2 argon-filled insulated glazing, and low-VOC materials throughout; meticulously calculated overhangs to provide solar shading; and Energy Star appliances, low- flow fixtures and recycled materials including resilient flooring and carpets. Save this picture!© Steve Hall/Hedrich Blessing Three interconnected pavilions–a voluminous living space with a cantilevered brise-soliel to modulate the Southern light; a guest wing with three bedrooms and an exercise studio that slides open to the pool environs; and a secluded master suite pavilion. Save this picture!© Steve Hall/Hedrich Blessing The use of strong yet honest materials (architectural concrete, lead-coated copper, wood and stone) combined with simple, straightforward design elements such as high ceilings, varied rooflines, vermillion columns, custom designed built-in steel shelving which spans the length of the kitchen-living room space and an in-situ architectural concrete chimney. Save this picture!© Steve Hall/Hedrich Blessing Channel glass that streams consistent northern light, allowing for minimal use of electrical lighting during the day. Save this picture!© Steve Hall/Hedrich Blessing A shallow pool with a sound feature to generate a sense of tranquility, a stacked lumber BBQ and a custom designed sunshade. Save this picture!© Steve Hall/Hedrich Blessing A unique element of the home is the front door, a 10’ square pivoting panel painted vermillion that is elegant, inviting and expansive.  It is devised to be impressive; reflective of the project’s substance and style; and add color and character to the facade.  It accomplishes these goals in the following way:Save this picture!© Steve Hall/Hedrich Blessing Its dramatic scale signals the home’s entry and visually bridges an architectural divide between the public voluminous living space and the private master suite of the house. Save this picture!© Steve Hall/Hedrich Blessing The panel pivots effortlessly, providing varying degrees of transparency, security and exposure of, and to, the residence.  Save this picture!© Steve Hall/Hedrich Blessing When fully opened at 90 degrees, it reveals the voluminous foyer to the world outside, totally transforming the nature of the space. It also provides ventilation and a direct passage to the pool environs, a covered outdoor eating area and the private grounds beyond. Save this picture!© Steve Hall/Hedrich Blessing Its character and presence is heightened by its high-gloss paint and slender, sculptural stainless steel pull. Save this picture!Plan In context, the thoughtfully rendered and subtly articulated portal and vermillion panel represents daring artistry and offer a stunning and vibrant counterpoint to the residence’s sedate, understated, elegant materials palette. Project gallerySee allShow less’From Research to Design – Selected Architects from Tongji University of Shanghai’ E…ArticlesFDR3120 Building / A3 DigitalArticles Share Private Residence / Thomas Shafer Architects Projects Save this picture!© Steve Hall/Hedrich Blessing+ 14 Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *